CAMPANYA DE REVISIÓ ANUAL

Perquè cuidar del benestar i la salut de la teva mascota és el més important 

La qualitat de vida de la teva mascota depèn de la seva salut i el seu benestar. Per això, a Quatre Camins Clínica Veterinària de Tortosa et recordem l'important que són les revisions anuals.

Portar al veterinari al teu gos o gat almenys un cop l'any és fonamental per tenir un control regular del seu estat de salut. 

Una revisió anual ens ajuda a detectar i prevenir malalties que d'una altra manera podrien passar desapercebudes, ja que moltes no presenten símptomes evidents.

Reserva un xequeig veterinari a la teva mascota. Cuida als que més vols, cuida la seva salut.


Quines proves inclou la revisió veterinària anual?

La revisió anual inclou les següents proves:

  • Anamnesi: analitzem l'historial de la teva mascota, vacunacions i desparasitacions. També tractem de conèixer el seu comportament i els seus hàbits de vida per detectar possibles canvis o anomalies, ja que poden ser el primer indici d'una malaltia.
  • Analítica de sang general, radiografia de tòrax i electrocardiograma: ens indica quin és l'estat general de l'animal i la funcionalitat d'òrgans importants com el cor, el ronyó, la tiroides i el fetge.

  • Exploració general: observem l'estat general de la teva mascota posant especial atenció al seu pes i condició corporal. Qualsevol variació de registres poden ser reveladors i posar-nos en alerta. Comprovem l'estat de tots els òrgans visibles i / o palpables externament com ulls, orelles, boca i dents, nas, coll, columna, extremitats, pell, ungles, pelatge, aparell genitourinari, ganglis limfàtics, etc. Auscultem el cor i els pulmons per comprovar el seu correcte funcionament i mesurem la tensió arterial.
  • Diagnòstic: recollim el resultat de totes les proves per obtenir un diagnòstic sobre l'estat de salut de la teva mascota. Si detectem alguna irregularitat, proposarem les proves i el tractament a seguir.

Per què és important una revisió de la mascota anual?

Amb les revisions periòdiques podem detectar alteracions en la salut de la teva mascota que d'altra manera podrien passar-nos desapercebudes. Recorda que algunes malalties no presenten símptomes evidents, com és el cas dels tumors cancerígens i els problemes cardíacs. A més els gats són asimptomàtics, no mostren símptomes fins que la malaltia està molt avançada, i si no es comença el tractament a temps pot resultar irreversible.

Els cadells i els animals més grans són els que solen sotmetre a aquestes revisions amb més freqüència perquè durant aquestes etapes la seva salut sol ser més vulnerable. No obstant això, qualsevol gos o gat, sigui quina sigui la seva raça i edat, hauria d'anar al veterinari almenys un cop l'any per fer-se una revisió completa. No oblidis que la detecció precoç d'una malaltia és clau per realitzar un diagnòstic encertat i poder actuar amb rapidesa per aplicar el millor tractament.

Un mètode preventiu eficaç

La revisió anual és un mètode preventiu clau per garantir la qualitat de vida que desitges per a la teva mascota. Recorda que, a més de realitzar una revisió a l'any, és important complir de forma estricta amb el programa de vacunacions i desparasitacions, així com cuidar la seva alimentació i assegurar-li un activitat física adequada.

Cuida el seu benestar, cuida el que més t'importa.

Vine a veure'ns al nostre centre veterinari de Tortosa o truca'ns al 977 580 366.

T'informarem.