Prevenció Leishmània

La malaltia de la Leishmaniosi està produïda per un paràsit microscòpic anomenat Leishmània. Es transmet a través de la picada d'un insecte anomenat flebòtom. Per tant, prevenir el contacte d'aquest insecte amb la nostra mascota ha de ser la més important de les prioritats a considerar. A Quatre Camins Clínica Veterinària de Tortosa t'ajudem a protegir la teva mascota amb el nostre Pack Preventiu.

Test Leishmània

 Vacuna

La Leishmaniosi és una de les malalties més perilloses per la teva mascota, dona-li la deguda atenció perquè pot arribar a ser mortal per al teu gos. En el nostre centre veterinari de Tortosa t'ajudem a protegir-lo.

Com podem protegir la nostra mascota contra la Leishmània?

Un cop contreta la leishmaniosi per la nostra mascota, és una malaltia que en l'actualitat no té cura, encara que amb un diagnòstic precoç d'aquesta, hi ha tractaments que en general ofereixen una millora de la qualitat de vida. Per tant, les mesures de prevenció són fonamentals per a protegir la nostra mascota. D'altra banda, és molt important que demanis una cita si observes algun d'aquests símptomes:

  • Pèrdua de pes injustificada
  • Trastorns alimentaris, rebuig al seu aliment habitual, anorèxia
  • Caiguda anormal del cabell i excés de caspa
  • Sagnat del nas
  • Ferides que triguen molt a cicatritzar a la cara, pell o articulacions
  • Alè urèmic, característic per tenir olor de peix o amoníac, a causa de l'acumulació de substàncies que haurien de ser excretades per l'orina.
  • Beure més quantitat del que és habitual
  • Orinar amb més freqüència
  • vòmits

La leishmaniosi és una malaltia greu

El sistema immunològic de les nostres mascotes actua de manera diferent en molts dels casos i, mentre unes controlen bé els paràsits (la malaltia no es desenvolupa), altres intenten controlar la infecció sense poder aconseguir-ho del tot (desenvolupant-se la malaltia de forma lleu), i molts no són capaços de frenar la infecció de forma efectiva, afectant greument al seu sistema immune i provocant greus alteracions en l'organisme. Per aquest motiu, i tractant-se d'una malaltia tan complexa, és important acudir a la nostra clínica veterinària de Tortosa per prendre les mesures preventives i realitzar les proves de diagnòstic corresponents.

Proves diagnòstiques

Prova ràpida de sang

Semblant a una prova d'embaràs. Es basa en la detecció d'anticossos enfront de la leishmaniosi en la sang d'un gos. Es realitza en pocs minuts a la mateixa consulta veterinària.

IFI o ELISA de Leishmània

Cerca la presència d'anticossos enfront de la leishmaniosi en la sang del gos distingint entre els que tenen una quantitat elevada d'anticossos (nivell alt d'infecció) i els que la tenen menor (baix grau d'infecció).

Citologia de medul·la òssia 

S'utilitza en casos de sospita de leishmaniosi per confirmar la presència de leishmaniosi, sobretot si han donat negatius o positius baixos a la presència d'anticossos en la sang.

CONTACTA AMB NOSALTRES PER DEMANAR CITA